PrintFriendly

Print Friendly, PDF & Email

1 mei uitstap 2019

 

Nieuwjaarsbabbel 2019- 2x


 

 

 

Difo fotosalon 2018

 

Info

In "Fotoalbums" zijn hoofdzakelijk kleine foto reeksen te zien die de leden maakten voor de startpagina presentatie.

 


 

 

Over Difo

Dank voor Uw bezoek aan onze site.

Graag wensen wij U onze vereniging voor te stellen.

Gesticht op 03 oktober 1978 door Jan Geenen, ging deze Oud-Turnhoutse vereniging van start onder de naam DIFOCI (Dia-Foto-Cine), met als doel belangstellende dia, foto en ciné liefhebbers uit Oud-Turnhout en omstreken te verenigen.

In oktober 1979 werd na één jaar werking door het toenmalige bestuur, de beslissing genomen om de Cinégroep binnen Difoci, onder te brengen in een zelfstandige filmclub (het huidige Shot ’79) en de naam Difoci te veranderen in Difo.

Gezien in deze huidige tijd het grootste deel van onze leden digitaal fotografeert, blijven wij de naam Dia- en fotoclub Difo Oud-Turnhout toch behouden. Onze naam zou evengoed DIGITALE FOTO club genoemd kunnen worden.

Onze doelstellingen zijn dezelfde gebleven:

  • Fotografen uit onze regio en belangstellenden met elkaar in contact brengen.
  • Beginnelingen opvangen, om ze tot volwaardige fotografen te vormen.
  • Door onderlinge contacten de mogelijkheid scheppen elkaars bevindingen te leren kennen, en waarderen, om alzo gezamenlijk te komen tot uitbreiding van de technische en artistieke kennis op dit gebied.
  • Leden de kans te geven zijn/haar werken jaarlijks op ons Fotosalon – 2de weekeinde van oktober - te tonen via digitale projectie en de fotowerken te presenteren op verlichte fotopanelen.
  • Een gevarieerd programma aan te bieden met o.a.: digitale lessen,  zowel voor beginners als voor gevorderden, bespreken digibeelden en fotowerken van onze leden, bespreken van digibeelden en fotowerken ons aangeboden door andere clubs uit onze regio, clubuitstappen, bezoeken foto- salons, gastsprekers ontvangen, leren werken met onze eigen fotostudio, enz.

Heb je interesse om eens ‘vrijblijvend’ een vergadering bij te wonen ?

Kom dan op één van de volgende dinsdagavonden maar eens langs. Onze lokalen zijn gelegen in ‘De Heischuur’, Schuurhoven 2, 2360 te Oud-Turnhout. De vergadering begint te 20.00 uur en eindigt zo tegen 22.30 uur. Vrouw of man, jong of wat ouder, amateur of volstrekte beginneling, je bent van harte welkom. Als je na een tijdje beslist om lid te worden dan volstaat € 40 per jaar om volwaardig lid te zijn van onze vereniging ( €20 lidgeld voor Difo en €20 lidgeld CvB). Trouwens, wij vergaderen ELKE dinsdagavond, het ganse jaar door, dus ook in de maanden juli en augustus.

Voor meer informatie kan U ook terecht bij het secretariaat via 014/ 47 91 33 of via mail op secretariaat@difooud-turnhout.be

Het bestuur van DIFO.